В Карлово бе създаден Общински младежки информационен център

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:04 / 27.11.2009
1521
По предложение на кмета на община Карлово Найден Найденов, Общинския съвет в града единодушно прие създаването на Общински младежки информационен център (ОМИЦ).

През последните шест месеца Сдружение с нестопанска цел "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" в партньорство с Община Карлово работеше успешно по проект "Шанс за изява и развитие на младежите от община Карлово". За да бъде изграден единен и функционален притегателен център за младите хора от община Карлово, както и за да бъдат разширени дейностите на сдружението, Общинския съвет реши да създаде ОМИЦ Карлово.

Ръководството на центъра се ангажира да разработва проекти и да осигурява външно финансиране, включително и от Европейската комисия. Планира се създаденe на Клуб по равнопоставеност, финансиран от Български фонд за жените, с основна цел равнопоставеността между половете и човешките права. По проект "За по-щастливи лица" в ОМИЦ ще бъде посрещнат доброволец от Корпуса на мира, който ще работи с децата от Дома за деца лишени от родителска грижа "Ботьо Петков" Калофер. В центъра ще стартират курсове по английски език за деца от социално-слаби семейства, които не могат да си позволят подготвителни курсове, ще се развиват дейности и кампании в училища по различни младежки теми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Акция на ГДБОП в област Пловдив
Пожар изпепели къща край Пловдив, организират разчистване
С вкусни традиционни за региона мекици посрещнаха Цвета Караянчев...
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).