Успешно приключи кампанията "Месец на равнопоставеността" в Карлово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:26 / 09.11.2009
856
Приключи работата по проект "По-добре заедно", по който в 10 града на страната се проведе Кампанията "Месец на равнопоставеността". В гр.Карлово, заключителните дейности по проекта се проведоха на 3 Ноември със курс по сервитьорство за участниците в Клуб по равнопоставеност и пресконференция, на която бяха представени резултатите по проекта и бъдещите дейности на Клуба. Курсът по сервитьорство се осъществи с любезното съдействие на ПГ"Владимир Заимов" гр.Сопот, които ни изпратиха квалифициран преподавател по сервитьорство и с ресторант Карлово, които предоставиха базата и всички необходими прибори и помощни материали на младежите.

По време на проекта бе направена анкета сред младежите между 14-18 години в Карлово, за да се сонира мнението им по отношение на равнопоставеността на половете, дискриминация по пол, наложени стереотипи. Резултатите от анкетите бяха представени на заключителната пресконференция в София, от преподаватели по социология в Софийския Университет. 42% от момичетата в Карлово напълно споделят мнението, че всички хора са равни независимо от техния пол, възраст религия и етническа принадлежност, 35% споделят твърдението до някъде, а 23%-въобще не го споделят. При момчетата резултатите са още по-тревожни. При тях едва 29% са съгласни с равнопоставеността на хората, 43%-донякъде споделят твърдението и 29% въобще не го споделят. На въпроса "Съществува ли неравнопоставеност между мъже и жени?", 57% от анкетираните отговарят положително, а 43% - отричателно.

Тези резултати ни водят до мисълта, че в нашия град битуват и се затвърждават наложените стереотипи по пол и не се работи достатъчно с младите хора за повишаване тяхното самосъзнание и чувствителност по отношение на равнопоставеността на половете. Ето защо сдружение "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина"е решено да продължи да работи по темата с младежите и да търси алтернативи за продължаване дейността на Клуба по равнопоставеност и привличане на още младежи към него.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"
Няма пари за нов мост край Калояново
Жителите на Лъки към Цвета Караянчева: Асфалт не се яде, ама без ...
Единственото населено място в община на 22 км от Пловдив въведе р...
Градушка помля реколта в Пловдивска област, ракетите не помогнаха...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).