Условна присъда получи кметът на Септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:54 / 13.05.2019
2313
Пазарджишкият окръжен съд определи две години и шест месеца условна присъда при четиригодишен изпитателен период за кмета на Септември Марин Рачев. Съдът го обяви за виновен в това, че в периода 2006-2007 година като едноличен търговец на горива е укрил данъци в размер на над 118 хиляди лева, подавайки неверни декларации, подписани от съпругата му.

Съдът реши, че Марин Рачев трябва да върне дължимата сума към държавата и да поеме разноските по делото. Кметът на Септември обяви, че ще обжалва присъдата в 15-дневен срок.

В хода на двегодишното съдебно разследване прокуратурата добави допълнителни обвинения срещу Рачев. Почеркова експертиза доказа, че декларациите по ДДС и годишната декларация за 2006 година носят подписа на съпругата му, а не както е по закон, на самия Рачев. Затова прокуратурата поиска 5 години затвор и конфискация на имуществото му. 

От своя страна защитата смята, че след като няма подпис на обвиняемия, няма и престъпление, извършено от него, съобщи "Радио Пловдив".

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска облас...
Въпреки усилията на пловдивските лекари почина жената, докарана с...
Откриха паметник на капитан Петко войвода на 8 км от Пловдив
Пловдивско село: Нямаме вода, а водомерите въртят! За въздуха да ...
9 училища с нови корпуси от тази учебна година, едно от тях в Пло...
Шофьор стреля през отворения прозорец на автомобила си в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).