Удължиха срока за записване в големия фолклорен фестивал в Ягодово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:17 / 19.06.2017
2245
Голям е интересът към предстоящия на 24 юни фестивал в село Ягодово. За участие във фолклорния празник са се записали състави от всички краища на страната. Поради проявения интерес и молба от страна на някои състави, организаторите на фестивала удължават крайния срок за записване в "На Петровден с хоро". Първоначално обявеният срок изтече вчера (18 юни), но в късния следобед бе удължен до 22 юни (четвъртък). Записването за участие във фестивала става на e-mаil: baklica1napetrovdenshoro@abv.bg. 

Фолклорният празник се провежда всяка година около Петровден и е в два етапа, като само вторият етап е с конкурсен характер. В първия етап участниците се представят с две волни хорá по техен избор с времетраене до три минути. А във втория етап се представя само един сценично разработен танц. Участие могат да вземат всички танцови групи, самодейни състави и ансамбли, изучаващи българския фолклор. Възрастови ограничения за участие няма, а групите заплащат такса в размер на 9 лева за участник.

Танцьорите, представили се във втори етап на фестивала, ще бъдат оценени от жури от изявени и доказали се имена в сферата на фолклорното изкуство на България: Проф. д-р Антон Андонов - ръководител на катедра "Хореография" в АМТИИ - Пловдив и балетмайстор в ансамбъл "Тракия"; ас. д-р Димо Енев - преподавател в АМТИИ - Пловдив, катедра "Хореография" и балетмайстор в ансамбъл "Тракия"; асистент Светлана Станева - преподавател в АМТИИ - Пловдив, катедра "Хореография" и артист-изпълнител в ансамбъл "Тракия". Наградният фонд е: 700 лв. за първо място, 500 лв. за второ и 300 лв. за трето. Целта на фестивала е да запази, развие и популяризира българския фолклор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).