Тютюнопроизводители обсъждат протестни действия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:49 / 10.06.2010
17466
Тютюнопроизводителите от цялата страна обмислят протест. Това съобщи доц. Асен Кичуков, представител на тютюнопроизводителите от Южна България, които днес от 14.00 часа се събират на среща в Института по тютюн в село Марково. Решението за протест е взето по време на вчерашната среща на регионални координатори и представители на производителите на тютюн в Дулово, Североизточна България. Днес и тютюнопроизводители от Южна България ще разговарят и ще решават за протеста, каза доц. Асен Кичуков.

Този път вече няма разцепление, всички сме за протест, обединени са производителите на всички сортове групи - Басми, Кабакулак, Верджиния и Бърлей, добави той. Не е определена дата и час на протеста засега, но по-голяма яснота за това ще има след събирането в Марково. Преди около час и половина доц. Асен Кичуков е разговарял с министър Мирослав Найденов и от него е разбрал, че решението на МС за плащане на тютюнопроизводителите е внесено в Комисията по финанси, а вчера е гледано и от Комисията по земеделие.

Следва утре то да бъде разгледано в Народното събрание и да бъде прието на първо четене, е казал земеделският министър. След това, това решение трябва да мине на второ четене в двуседмичен срок и обнародвано. Представителите на тютюнопроизводителите от Южна България се събират в Марково днес и за да коментират казаното от министерството.

Доцент Кичуков уточни, че техните искания са насочени по-скоро към министъра на финансите, отколкото към Министерството на земеделието. Господин Симеон Дянков провокира хората с изказвания пред медиите, че едва ли не ако не се платят премиите на тютюнопроизводителите и не се дадат парите на Българската армия, можело да не се наложи да има актуализация на бюджета, каза доц. Асен Кичуков. Вчера е имало гледане на бюджета и опозицията е била против актуализацията на бюджета, посочи Кичуков. А ние добре знаем, че ако няма актуализация, няма как да си получим премиите, добави той.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Родопската теснолинейка е уникална атракция, може да се заснеме в...
Семейство, което продава череши на борсата в Първенец: Реколтата ...
Емил Кабаиванов: Искаме още 38 000 520 лв.


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).