Съпругата на Ахмед Муса: Взеха компютъра, на който играят децата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
14:54 / 29.11.2014
4400
"Искам мъжът ми да бъде на свобода, 4-годишното ми дете ме пита защо той не се прибира у дома", заяви в "Събуди се" по Нова тв съпругата на Ахмед Муса.

"Нямат никакви доказателства срещу Ахмед, от моята къща нищо не са взели освен 2-3 книги и един компютър, на който играят децата. Те така си вдигат постовете", твърди жената. 

Тя отрича да е взимала пари да носи бурка. 

"Ще получа в другия свят от Аллах всичко заради бурката. Ахмед с бурките няма общо. Ние жените вярваме в Аллах. Ахмед не задължава никой", каза тя.

Късно снощи Пазарджишкият окръжен съд остави в ареста Ахмед Муса Ахмед, Ангел Симов, Стефан Александров, Светослав Манчев, Ерджан Смаил, Стефан Димитров и Александрина Ангелова, които бяха задържани по време на мащабна акция на ДАНС.

Всички те са обвинени в проповядване на антидемократична идеология и призиви за война. Обвинението към Ахмед Муса е най-тежко. Повод за мащабните обиски на 49 адреса бяха публикации в профила на Ахмед Муса във Фейсбук. 

Прокуратурата твърди, че сред тях има изображения, на които обвиняемите са облечени с тениски с логото на "Ислямска държава", до тях е знамето и други символи на групировката. 

Повечето от снимките са правени по времето на сватба през юли тази година, а домакин на сватбата е бил Ангел Симов един от обвиняемите.

В "Събуди се" днес един от поддръжниците на Ахмед Муса заяви, че тениските с логото на "Ислямска държава" са изработени за облекло на сервитьорите на сватба през лятото. 

Тези, които са ги носели, са знаели какво пише на тениските, но твърдят, че не са знаели, че по този начин се рекламира ислямската групировка.


Източник: Нова тв

Виж коментарите (11)

Още по темата (69):
19.02.2021 Ахмед Муса "посечен" в Пловдив!
10.12.2020 Съдът даде ход на делото за радикален ислям в Пловдив
12.11.2020 Делото за радикален ислям зацикли в Пловдив
15.10.2020 Ахмед Муса Ахмед доведен с белезници в Пловдив!
03.05.2019 Тази е окончателната присъда на Ахмед Муса!
27.04.2019 Ахмед Муса влиза на топло за 4 години заради проповядване на радикален
ислям
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).