Стотици препълниха новия площад на събора в с.Крислово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:23 / 11.09.2016
3293
Празненствата за традиционния събор в с. Крислово започнаха в 19,30 ч. в събота вечерта, когато оркестър "Калофер" се качи на новата сцена, изградена върху току що реновирания площад на селото. Веселбата продължи до ранни зори в неделя сутринта. Уникален празник, такъв досега не е правен при нас, не е било да ни гостуват почти всички кметове на 19-те села в община "Марица" и председателката на ОбС "Марица" Гергана Трендафилова, че и всеки да води хорото, радваха се хората.

Кметът Димитър Андреев поздрави присъстващите и им пожела да бъдат здрави. Признателен съм на кмета на общината Димитър Иванов, с чието съдействие се радваме на благоустроения център, а покривът на читалището бе ремонтиран, заяви той. След това благодари на спонсорите, помогнали да се организират събора и курбана на Малка Богородица. Не бяха пропуснати бизнесмените и фирмите, които дариха средства и строителни материали за изграждане навеса в двора на църквата "Рождество на Пресвета Богородица" в селото, нито служители на кметството и местни хора, без чиято помощ нищо нямаше да се случи. На финала Андреев излезе с инициатива и помоли жителите на селото да почистят пред домовете си, за да допринесат за по-приветливия вид на Крислово. Знам, че сега не е моментът, но има толкова много хора и не бих могъл да пропусна този момент, а и както виждате съседни села много се грижат за хигиената си и ние не бива да изоставаме, извини се той.

Преди и след приветствието на кмета на сцената се редуваха самодейци от всички възрастови групи - от невръстни деца в забавачките до старци. Край площада търговци бяха разпънали сергии, на които цвърчаха кебапчета и кюфтета, а крисловци и техни приятели похапваха на разположените пред тях маси.

Първото хоро поведе кметът на селото. Димитър Андреев развя трикольора и след него се хванаха млади и стари. В 22 ч. дойде най-голямата изненада - небето бе озарено от многоцветна заря. Веселието продължи и след това, жители вземаха микрофона, за да поздравят кмета и да благодарят за усилията и грижите, които полага.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Задържаха мъж и жена в Пловдивско
Завод за олио вече отиде в историята, ЧСИ смъкна цената за вторат...
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"
Няма пари за нов мост край Калояново
Жителите на Лъки към Цвета Караянчева: Асфалт не се яде, ама без ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).