Службите на САЩ разследват взрива в Анево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:56 / 07.06.2015
3559
Вицеконсулът на САЩ в България Джулия Дилард посети в неделя сутринта Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив, където лично се запозна със здравословното състояние на двамата свои сънародници, които пострадаха тежко в събота около 11.30 часа на полигона на ВМЗ-Сопот край село Анево.

Консул Кембъл се е срещнала и разговаряла с по-леко пострадалия от взрива 46-годишен американски гражданин, който е роден в Канада, в болничната му стая в клиниката по ортопедия на УМБАЛ "Свети Георги". Неговото общо състояние е добро след операция на пострадалото му от взривената граната сухожилие на крака и куп рани по крайниците и най-вече в областта на дясното рамо, съобщиха от здравното заведение.

Покрай визитата на вицеконсул Джулия Дилард в УМБАЛ "Свети Георги" се разбра, че трагедията се разследва съвместно от родните и американските власти, тъй като има загинал гражданин на САЩ, а други двама са тежко ранени.
Състоянието на единия от тях, който е на 38 години, остава критично, но има шансове да оживее. Наложило се е обаче да бъде ампутирана част от дясната му ръка до китката, уточни д-р Кирил Атлиев, ръководител на хирургическото звено в отделението по спешна медицина на УМБАЛ "Свети Георги".
Американецът е опериран от ортопедичен екип заради десетки рани по двете ръце и краката. Освен това се е наложило хирурзи и неврохирурзи да извършат и спешна операция заради двустранния пневмоторакс, както и заради откритата проникваща импресионна фрактура в челната област. "Всички рани по тялото на пострадалия американец са обработени и в момента пациентът е настанен в КАИЛ (Клиниката по анестезиология и интензивно лечение). Има шанс за живота му", коментира д-р Атлиев.

В КАИЛ на Университетска болница-Пловдив е настанен и 25-годишният пострадал българин, който е опериран от екип на съдова хирургия заради прекъсната артерия на единия крак и множество рани по краката, причинени от шрапнели.
Във Втора хирургична клиника на УМБАЛ "Свети Георги" е настанен 29-годишният български гражданин, който е с рани по гърдите и ръцете.

От здравното заведение категорично отказват да съобщят имената на загиналия и на четиримата пострадали.
Лекари от Центъра за спешна медицинска помощ, които са докарали ранените с линейка от Карлово в Пловдив, съобщиха, че гледката е била жестока и не е за хора със слаби нерви. Все още не е ясно кога ще бъдат изписани трима от пострадалите, чието състояние вече е стабилно - става дума за родения в Канада 38-годишен американски гражданин и двамата българи.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (8)

Още по темата (16):
15.01.2016 ВМЗ Сопот: Ще има гърмежи, но не се паникьосвайте!
11.06.2015 Москва: Какво правят американците в Анево?
11.06.2015 САЩ: В Анево наистина са тествани оръжия за Сирия
10.06.2015 Изписаха 29-годишния българин, пострадал при взрива в Анево
10.06.2015 Няма повдигнати обвинения за взрива на полигона в Анево
09.06.2015 Транспортираха в чужбина двамата пострадали от взрива американци
Още новини от Регионални новини:
Инфарктна ситуация с ученичка в Пловдивско, спасил я кметът
В Асеновград изпратиха тържествено зрелостниците си с червен кили...
Трагичен инцидент в Пловдивска област
Цвета Караянчева: Сигурна съм, че на 9 юни хората ще направят раз...
Карлово отбеляза 24 май
Тържествено изпратиха първите абитуриенти в Асеновград


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).