С тържествена заря-проверка в Калофер започна честването на 140-годишнината от гибелта на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:01 / 02.06.2016
3841
С тържествена заря-проверка на 1-ви юни в Калофер започна честването на 140-годишнина от гибелта на гениалния български поет и революционер Христо Ботев. Стотици жители и гости на възрожденския град, които бяха на пл. "Христо Ботев", отдадоха своята почит към всички знайни и незнайни герои, загинали за свободата и независимостта на България.

Многобройната публика се наслади на великолепните изпълнения на ансамбъл "Българе", след което се състоя военният ритуал заря-проверка с участието на почетни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада гр. Карлово. Тържествени слова в памет на Христо Ботев произнесоха Румен Стоянов - кмет на град Калофер и д-р Добромир Тотев - постоянен секретар на Министерството на отбраната.

На церемонията присъстваха още: д-р Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово, Манол Генов, Красимир Янков, Георги Търновалийски и Магдалена Ташева - народни представители от 43-то Народно събрание, Теодор Шойлеков - председател на Общински съвет Карлово, Георги Пилев - зам.-областен управител на област Пловдив, Антон Минев, Данка Зидарова-Люртова и Стойо Карагенски - заместник-кметове на община Карлово, бригаден генерал Груди Ангелов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Христо Бахлов - началник на РУ Карлово, Георги Гергов - почетен консул на Руската федерация в гр. Пловдив, общински съветници от ОбС Карлово и кметове на населени места от община Карлово.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Синдик продава имоти, сгради и машини на голямо предприятие близо...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).