С подкрепата на пловдивски депутати от ГЕРБ зарибиха язовир "Пясъчник"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
16:32 / 05.07.2011
3211
Народните представители от ПП ГЕРБ от 16-ти МИР Пловдив-град Антоний Йорданов и Стефан Дедев присъстваха на зарибяването на язовир "Пясъчник". Това стана възможно благодарение на подкрепата и съдействието на депутатите.

Във водите бяха пуснати 200 000 рибки - елитен посадъчен материал на фирма "Рафоли". В момента те са с размери 3-4 сантиметра, като следващата година ще достигнат тегло от килограм и половина, заяви д-р Янев от "Рибарство и контрол" - Пловдив, под чието наблюдение и контрол бе извършено зарибяването. Целият процес ще бъде контролиран, ще се извършват ежедневни проверки за това как се развиват рибките и да не станат обект на бракониерски прояви, защото през първите дни живеят на стада, обясни д-р Янев. В "Пясъчник" бяха пуснати четири отродия на така наречения "пловдивски шаран" - гол, люспест, линеен и огледален.

Рибата е с ветеринарно-медицинско свидетелство и отговаря на всички изисквания. Според специалистите това зарибяване е много важно и има санитарно значение, защото се наблюдава увеличаване популацията на мидата-зебра и ако не се вземат мерки, е възможно да възникнат сериозни проблеми по отношение отточването на язовира.

Язовир "Пясъчник" е включен в списък с национално значение и е единственият в Пловдивска област, който може да се ползва от любители-риболовци. За да ловите риба на него, е необходимо само да имате валиден билет и спазвате законовите изисквания. Едногодишният билет струва 25 лева, има и за по-кратки периоди, като седмични например.
Пловдивският сектор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури издава около 25 хиляди билета годишно на организирани риболовци. По-голямата част от тях - около 20 000 човека, ще дойдат на язовир "Пясъчник" и за това е много важно това зарибяване - обобщи Христомир Копчев - началник регионален център Централна България към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Виж коментарите (7)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).