Прокуратурата пак да нищи хасиендата на Кирил Рашков, решиха в Садово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:06 / 20.08.2010
2760
Районна прокуратура - Асеновград, да се самосезира и да провери защо продължава да е завладяна от Кирил Рашков общинска гора край Катуница. Това решиха вчера на сесия съветниците от Садово. Община Садово странно не предприе мерки за почти четири години Рашков да освободи общинския имот и да преустанови ограничителния достъп до нароченото имение, алармираха съветници.

С решение на асеновградския съд от февруари 2007 година магистратите се произнесоха, че въпросното ползване е напълно незаконно и години наред Кирил Рашков е държал под ключ общински гори в местността Изгорялата воденица. Градоначалникът на Садово Марин Йосифов обаче не предприе реални мерки тази сага да приключи и общинските гори, мери и пасища да се върнат обратно на общината. Алибито на фамилия Рашкови преди три години бе, че те няма къде да пренастанят ценните животински видове от хасиендата си, припомнят местните хора.

Казусът около същата тази "царска" хасиенда стана повод в началото на тази седмица да се разрази скандал между роднини на цар Киро и представител на тв екип. Един от внуците на Рашков ­ Георги, е в ареста след закана за убийство и хулиганство. Очаква се днес състав на Окръжен съд да гледа прокурорско искане за постоянна мярка спрямо Георги Рашков (19).

Същият Рашков наследник само преди броени месеци получи административна глоба от наказателен състав на Асеновградски съд заради незаконна стрелба по хора и аналогични закани към кандидат-сватове от ромски род от Горни Богров. Мярката значи, че повече Георги Рашков не може да бъде освобождаван от наказателна отговорност, след като вече се е възползвал от екстрата в НПК, коментират наблюдателни.

Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (4)

Още по темата (9):
24.08.2010 5000 лв ще коства на Общината бутането на Царкировия градеж
24.08.2010 Бутнаха незаконната постройка на Цар Киро
23.08.2010 Утре махат незаконната постройка на Цар Киро
21.08.2010 Цар Киро в болница, внукът му - в ареста
17.08.2010 Прокуратурата повдига обвинение срещу внука на Цар Киро
17.08.2010 На незаконната постройка на Цар Киро й се размина засега
Още новини от Регионални новини:
В едно от наводнените карловски села хората не искат да гласуват
Музеят на авиацията в Крумово организира специален ден на бащата
333 лева за едно питие в Родопите? Сервитьор успя да постигне меч...
Хиляди глобени шофьори в Пловдив
Кметът на пловдивско село: Попът трябва да ръси наред
Млад мъж от пловдивско село направи голяма глупост няколко часа, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).