Проблем с излизането от панорамна площадка на 40 км от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:34 / 01.02.2024
6092
През  септември миналата година общинската съветничка от "БСП за България" Красимира Йовкова отправи  питане-предложение до кмета на община Асеновград. С цел безопасност на автомобилите и хората в тях, които пътуват към село Орешец, е предложено поставянето на изпъкнало пътно огледало в участъка на изхода от така наречената панорамна площадка. Автомобилите, които идват към Орешец и правят ляв завой към площадката, имат минимална видимост, тъй като се намират в завой на главния път. Ситуацията е непредвидима!

Месец по-късно съветничката получава отговор, че е възложено на фирма-изпълнител, която поддържа вертикалната сигнализация на пътищата в общината, да достави такова огледало. След това ще се фиксира точното място на поставянето му, т.е. то е необходимо.

Днес, почти 4 месеца по-късно, нищо не е направено, а нещата изглеждат така, според отговора на кмета на Асеновград Христо Грудев. Огледалото е доставено през ноември миналата година и едва тогава експерти от общинската администрация и от общинската комисия по безопасност на движението правят анализ на ситуацията и ... решават, че огледалото е излишно, тъй като "няма с нищо да помогне на безопасността на движението“!

Автомобилите, които излизат от отбивката за панорамната площадка, имат достатъчна видимост и правят спокойно необходимия  завой, след като и без това са спрели, за да се огледат водачите им... А тези с левия завой от главния път  -  да му мислят, огледалото е излишно!

И още -  тепърва въпросната комисия ще обсъжда и предлага поставянето на няколко пътни знака, ще анализира и преценява, ще планира и т.н. Но дали ще реши проблема и дали ще им стигнат още четири месеца? Отговор ще има и на този въпрос, но не сега. Едно е сигурно обаче – не само бързата скорост е опасна и може да убива! И бавната скорост на управление на риска има същите възможности, категорична е Йовкова

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).