Приключиха предизвиканите от кмета на Куклен проверки от АДФИ и Сметната палата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:38 / 03.04.2017
1906
По настояване на кмета на Община Куклен Мария Белчева, в общинската администрация беше извършена проверка от Агенция за държавна финансова инспекция - АДФИ и Сметна палата. Искането е изпратено още в началото на нейния мандат през ноември 2015 година до Сметната палата, в което се настоява да бъде направен цялостен одит на финансите в Общината.

"Като нов кмет исках да знам върху какво стъпвам. За щастие такава проверка дойде, макар и една година по-късно. Радвам се, че беше гласувано в Народното събрание общината да бъде една от петте общини, на които да бъде направен такъв одит", коментира Мария Белчева.

Искането е гласувано от парламента, тъй като населението на Общината е под 10 хиляди души.

"Обърнахме се и до АДФИ, но ни отговориха, че искането ни е много общо и трябва да има някакъв конкретен сигнал. Впоследствие, когато изготвяхме бюджета за 2016 година стана ясно, че има определени неясноти във воденото счетоводство и това стана причина да изпратим сигнал през февруари месец 2016 година до АДФИ и да ги сезираме да направят подробен преглед на начина на разходване на средствата от продажба на земи за периода 2014 - 2015 година. 

Такава проверка дойде от октомври 2016 до февруари 2017 година. От доклада, който имаме от АДФИ, става ясно, че през посочените години не е добре водено аналитично счетоводство и не може да се установи със сигурност за какво точно са разходвани средствата. В очакване сме на крайното решение на АДФИ и доклада от Сметната палата.", коментира още кметът Белчева.

Констатацията в доклада сочи, че за сумата от 500 000 лева са извършени строителни дейности, друга част от 300 000 лева са дадени за издръжка на всички дейности в Общината, включително на детски градини, детски ясли, Общински съвет, домашен социален патронаж, чистота, спорт и всички други дейности по бюджета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).