Повдигнати пешеходни пътеки в Стамболийски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:51 / 08.12.2014
1209
Имайки в предвид пътните инциденти, които се случват често, в община Стамболийски бе предприета инициатива за поставяне на пешеходни пътеки.

Те са тип "зебра", като белите линии се редуват с червени, за да се виждат далеч от шофьорите. Самите съоръжения са леко повдигнати, за да намалят скоростта на водачите. 

"Целта е да се осигури безопасността на движението в рамките на града. Те са поставени на на 6 места, където се създават предпоставки за катастрофи - детски градини, площадки, училища и подходите към тях. Имахме огромна нужда от подобни пешеходни пътеки. 

Те са дарени на община Стамболийски от частна фирма, за което сме изключително благодарни, което е ясен сигнал за грижата на хората и устойчивото развитие, заяви инженер Йовка Попова от Община Стамболийски. 
 
До пешеходните пътеки по три часа сутрин и три часа вечер е осигурен и служител на охранителна фирма, който придружава децата, докато пресичат пътното платно. По този начин той гарантира по-голяма безопасност на пътя за малките пешеходци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...
Кметът на наводнено село в Карловско: Страхът присъства
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Родопската теснолинейка е уникална атракция, може да се заснеме в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).