Полицията се похвали: Пипнахме един от най-големите измамници!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
13:03 / 02.08.2016
9676
Пловдивската прокуратура е повдигнала обвинения за телефонна измама срещу Димитър Серафимов - Келеша, считан за един от най-големите измамници в страната, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Келеша е задържан в град Левски заедно със своя братовчед Серафим Серафимов заради престъпление, извършено в Пловдив.

Двамата са организирали измама, в резултат на която две възрастни пловдивчанки са "изгорели" с общо 3000 лева. Деянието е станало на 23 юли, а самите извършители - Галя Паскалева и Господин Господинов, са обявени за общонационално издирване.

"Схемата на измамата в случая е малко по-различна. Възрастната жена е била излъгана, че нейна племенница от Германия е пратила 32 000 евро. Но за да се "освободят" парите от митницата, са необходими 2000 лева", разказаха подробности по случая от градската прокуратура.

Схемата на измамниците е да държат жертвата постоянно на телефона, за да не може да разсъждава логично. Използвани са карти на румънски мобилен оператор, уточниха още от полицията.


Виж коментарите (12)
Още новини от Регионални новини:
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"
Няма пари за нов мост край Калояново
Жителите на Лъки към Цвета Караянчева: Асфалт не се яде, ама без ...
Единственото населено място в община на 22 км от Пловдив въведе р...
Градушка помля реколта в Пловдивска област, ракетите не помогнаха...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).