Под дъгата на толерантността пяха и танцуваха децата на община Садово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:23 / 19.05.2010
1242
За втора поредна година отдел "Просвета и култура" организира етнофест за възпитаниците на 9-те детски градини в община Садово. Над 100 деца се изявиха днес от 9.30 до обяд на сцената на НЧ "Хр.Смирненски" в общинския център.

Под надслова „С усмивка и доброта да преминем под дъгата" представителите на ЦДГ от селата Богданица, Болярци, Кочево, Катуница, Милево, Поповица, Караджово, Чешнегирово и град Садово пяха и танцуваха.

Малчуганите от Богданица се представиха с впечатляващ „Гръцки танц". Децата от Катуница наблегнаха на българското с ръченица, а милевчетата спретнаха „Празник на мегдана". С китка народни песни достойно защитиха славата на Кочево и Караджово 6 годишните певци и певици. ЦДГ „Детски свят" от Садово завладяха многобройната публика с танците си. Групата от Чешнегирово възпроизведе „Цигански табор", а модерен европейски акцент под дъгата постави мажоретния състав от село Поповица.

Поздравления за уменията, таланта и единността в различието поднесе гл. специалист „Просвета и култура" в община Садово Николина Йорданова. От името на общинското ръководство тя връчи по два сценични фолклорни костюма на директорките на ЦДГ-тата като награда за целогодишните усилия на екипите им за подготовка на талантливи и толерантни бъдещи ученици.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).