Почит към Христо Ботев в Калофер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:23 / 02.06.2016
2054
В родния град на поета-революционер Христо Ботев - Калофер отбелязаха 140 години от неговата героична гибел.

Церемонията започна в двора на НМ "Христо Ботев" с изнасяне знамето на Ботевата чета и военен ритуал. Слово за бележития българин, отдал живота си за свободата на България, изнесе областният управител на област Пловдив Здравко Димитров.

"В Деня на Ботев, се обръщам към всички вас с вяра и надежда, че в бъдеще ще пазим идентичността на българския дух....Поклон пред паметта на героите. Да живее България!", бяха думите, с които той завърши речта си.

Почетна рота от 61-ва Стрямска механизирана бригада поднесе венци от името на министър-председателя, министерства, кмета на община Карлово, областния управител, председателя на Общински съвет - Карлово, командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада, кметове на населени места.

Точно в 12 часа, под звуците на сирена, с едноминутно мълчание всички сведоха глави пред героизма на Ботев и загиналите за свободата на България.

На официалната церемония присъстваха народният представител Димитър Дъбов, областният управител Здравко Димитров, заместник-кметовете на община Карлово Антон Минев и Стойо Карагенски, секретарят на общината Стефан Стефанов, заместник-председателят на общински съвет Карлово Анастасия Чолакова, кметът на Калофер Румен Стоянов, общински съветници, кметове на населени места, представители на културни и образователни институции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
С вкусни традиционни за региона мекици посрещнаха Цвета Караянчев...
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Синдик продава имоти, сгради и машини на голямо предприятие близо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).