Откриха убит благороден елен край Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:15 / 06.02.2017
4166
Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив, откриха убит благороден елен в района на лагера "Гонда вода", землището на Асеновград. Това е ловностопански район, стопанисван от Държавно ловно стопанство - Кормисош, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Проверката е направена след получен сигнал на тел. 112 през уикенда. Сигналът е предаден на дежурния служител на РДГ - Пловдив. Незабавно е направена организация за съвместна проверка на място от служители на РДГ- Пловдив, Държавно горско стопанство Асеновград и ДЛС Кормисош.

След обход на трудно достъпен район е открит убитият дивеч, който е бил заровен със сняг. При първоначалния оглед на трупа на дивеча е установена рана от огнестрелно оръжие.

Уведомени са служителите на РУ Асеновград, след което са предприети съответните процесуални следствени действия. Проведени са разпити на заподозрени лица. Убитият дивеч е иззет от полицейските служители за извършване на експертизи и откриване на нарушителя.

В последните дни на януари бракониер застреля 3 благородни елена и 4 бременни кошути на територията на държавно ловно стопанство "Черни Лом". Полиция и прокуратура започнаха следствие по случая.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).