Още за грандиозния фестивал край Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:44 / 01.08.2005
3297
В средата на месец август след по-малко от 2 седмици ще се проведе грандиозен артистично-музикален фестивал “Мати Земля”. Plovdiv24.com вече писа за уникалното събитие: Артистично музикален фестивал на "40-те извора". Организаторите на проекта дадоха специално интервю за пловдивския интернет портал във връзка с техния проект.

- Най-напред кажете как Ви дойде идеята да направите нещо толкова мащабно.
- Ами всичко става с много време, нерви и средства. След като натрупахме опит като екип, имаме вече доста партита зад гърба си, се стигна и до миналогодишното издание на фестивала. Тогава с минимална реклама за около 2 седмици успяхме да съберем над 450 почитатели на този стил, като изпълнителите бяха само от България.
В началото на тази година започнахме работа и по второто издание на МАТИ ЗЕМЛЯ, идеята е да съберем на едно място почитателите на тази музика, талантливи артисти от България и чужбина. Също така имаме за цел и да поставим Родината си в международната транс карта, да покажем, че нещо се случва и в България. Мислим, че организацията не отстъпва по нищо на другите европейски фестивали и българските фенове ще останат повече от доволни.
Мястото е адски красиво и с много добри условия.


- Потвърдени ли са вече участията на големите звезди, които вече обявихте, че ще участват във фестивала?
- Да, всички са потвърдили своето участие. При разговорите ни с тях изказват огромен ентусиазъм относно представянето си и държа да отбележа- всички са подготвили по нещо специално за нашият фестивал и феновете в България. Предполагам, че въпроса Ви беше отправен по-конкретно за основният ни гост ГОА ГИЛ - както вече обявихме, той идва за един феноменален сет на 13ти август, като част от фестивала МАТИ ЗЕМЛЯ. Това е първото идване в България на гуруто на пси-транс музиката. Една жива легенда и сбъдната мечта за почитателите на този стил.


- Имате ли вече предположения колко хора ще дойдат на събитието и очаквате ли голяма посещаемост и от чужденци?
- Очакваме публиката на фестивала да надхвърли цифрата 1000 , както споменах интереса е голям, а също така се очаква да пристигнат специално за събитието голям брой чужденци от почти всички европейски държави. Този небивал интерес е продиктуван от няколко причини - страхотното място, добрите условия, подбора на артисти (всички са имена в тази музика и са направили много за развитието на сцената в собствените си държави) и не на последно място - цената на входа - 20лв. Постарахме се тя да е максимално ниска за българи и чужденци. На запад за една подобна проява публиката заплаща над 50 евро.


- Смятате ли да превърнете фестивала в ежегодно събитие?
- Това е една от основните ни идеи, но бъдещето ще покаже. Сега ни предстои най-трудното - 2-рото издание. Ако всичко мине както очакваме - МАТИ ЗЕМЛЯ ще се превърне в една красива традиция и фестивал, който ще се сравнява с ежегодните такива в Европа като Буум (португалия), Фуул Муун (Германия), Зонекланг (Австрия), Самотраки (Гърция)...


- Кой спонсорира големия проект и кои са организаторите?
- Като организатори се явяваме ние - PsyTech Team и приятели. Но всичко това едва ли щеше да е възможно без помоща на Вашият сайт - Plovdiv24.com, БНР-Радио Пловдив, Форум"Алтернативи, практики, инициативи" , Oбщина Пловдив , Телевизия “Евроком България”. Ловно-стрелкови комплекс “40-те извора” , BULhosting , OCB, Телевизия ММ и мнго други.


- Считате ли, че организацията на пътя до местността "40-те извора" край Асеновград е добра и дали някои хора и особено чужденците няма да срещнат затруднения поради спецификата на българските пътища и пътни табели?
- Надяваме се да е така, по принцип мястото не е трудно за откриване - комплексът "40те извора" се намира на 6км. от Асеновград в посока Кърджали. На официалният сайт на фестивала www.mati-zemlya.net сме предоставили подробно инфо за това как да се стигне до мястото, транспорт, координати и т.н. Във фотогалерията към него има полезни карти, а също така периодично изпращаме мейлинг лист с множество уточнения. С удоволствие отговаряме на всяко запитване на емейла ни psytech@abv.bg. Още едно удобство е и транспорта, който ние организираме до мястото - специален автобус ще чака желаещите да присъстват в 19:00 ч. на спирката на хотел "Тримонциум" Пловдив. преди това от Пловдив хората могат да използват Автобусите тръгващи към Кърджали от автогара "Родопи", които тръгват на всеки кръгъл час до 18:00.

Припомняме, че фестивала ще се проведе от 12,13,14 август 2005 на Ловно-стрелкови комплекс”40-те извора” (близо до Асеновград). Организаторите обещават едно незабравимо шоу. За повече информация: Артистично музикален фестивал на "40-те извора".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).