Общинското ръководство на ГЕРБ в Пазарджик подаде оставка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:46 / 23.11.2009
2281
Цялото общинско ръководство на ГЕРБ в Пазарджик подаде оставка. Актът е продиктуван от несъгласието на членовете с политиката на настоящия общински председател на партията Атанас Кръстев. В специална декларация от пазарджишката структура на политическата сила съобщиха, че Кръстев е отстранен от председателското място на групата общински съветници от ГЕРБ в Пазарджик. Единодушно е и искането за ново ръководство на партията в община Пазарджик и смяна на лидера. В декларацията се казва още, че  поведението на Атанас Кръстев уронва авторитета на ГЕРБ като създава атмосфера на недоверие, интриги и скандали и се визира възползването му от правото да говори пред медиите от името на цялата група, без да е съгласувал изказванията си със съпартийците си.

От Кръстев е снето политическото доверие като председател на общинската структура основно заради конфронтацията му с областния лидер на организацията Иван Иванов. За това искане са се подписали всички членове на общинската структура на политическата партия. Очаква се до края на седмицата за разрешаване на казуса в Пазарджик да пристигне Цветан Цветанов.  

Нашите мотивите за това решение са свързани и с това, че се изгуби координацията между нас и членовете на структурата, започна и известно разделение, а ние не искаме да се делим, а да се консолидираме, заяви депутатът от ГЕРБ Гинче Караминова.

На мястото на Атанас Кръстев в местния парламент ще бъде избран общинският съветник Любомир Любомиров. Искането за рокадата ще бъде внесено в Общински съвет-Пазарджик.

Преди почти месец общинският председател на ГЕРБ в Пазарджик Атанас Кръстев поиска оставката на областния лидер на партията Иван Иванов, заради провала на ГЕРБ на местните частични избори в община Ракитово.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община Асеновград доставя нови електрически автобуси
Нов инцидент до Пловдив!
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).