Община до Пловдив планира изграждане на нов Екопарк, обещават много атракции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:54 / 07.10.2023
8551
Днес кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев, представи нова амбициозна инициатива за превръщане на любимо място на гражданите - Кубадинско езеро - във втори Екопарк, обещавайки разнообразни атракции за туристи и жители.

Теренът с обща площ от близо 141 декара е бил върнат към общината по чл. 19, със забрана за продажба, представлявайки водоем, получен след изкопи на пясък и инертни материали. Общината има право да стопанисва терена, но не и да го продава. Кметът ясно изрази своят стремеж за развитие на туризма в общината. 

Плановете за новия Екопарк включват разнообразни атракции, като малка зоологическа градина, дървени заведения за вкусна храна, водни атракции- като водни пързалки, водни ски, водни колела и лодки за деца, които ще минават през изкуствен тунел, а вътре ще могат да разглеждат герои от различни детски приказки. Ще има зона и за пикник. Теренът ще бъде адаптиран и за зимни забавления, включително ледена пързалка и площадка за кънки. Разбира се не са забравени и любителите на риболова, които ще имат своето място за развлечение. Предвижда се и специален паркинг, където гостите ще могат да оставят автомобилите си.  За него ще бъдат използвани павета, за да има автентичен вид целия комплекс. Ще има и електрически голф колички, които ще могат да разкарват до определени точки по-мързеливите.

Туристически влакчета, които ще бъдат достъпни безплатно за деца и възрастни и ще свързват Екопарка с други атракции в общината като "Дворецът Кричим" и езерото. 

Кметът сподели възможност за развитие на туризма в общината и запазване на общинските имоти за бъдещите поколения.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).