Община "Родопи" с амбициозен бюджет за 2020 година

Автор: Гено Петров
Коментари (5)
12:22 / 17.02.2020
6650
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов и заместник-кметът Владимир Маринов дадоха пресконференция относно бюджет 2020 на община "Родопи", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"На всички населени места трябва да се обърне поравно внимание. Бюджетът е много балансиран и много амбициозен. Ще обърнем внимание на младото население, предвидили сме изграждане на детски площадки. Искаме да направим живота на гражданите по-сигурен и смятаме да изградим видеонаблюдение на входно-изходните артерии, както и в централните зони на селата. Предвиждаме и граждански патрули, които да сигнализират за незаконни сметища.

В техните провомощия ще бъде да съставят актове. В Ягодово има огромно незаконно сметище в частен имот. Между селата Първенец и Брестовица има още едно. В бюджета има и отпуснати средства и за запълването на дупките по междуселищните пътища. Искаме детската градина в Браниполе да бъде съборена и да се построи нова за над 4 милиона лева. Идеята е да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник. Това е основният ни приоритет. Министър Красимир Вълчев ни обеща съдействие", казва Павел Михайлов.

"Важен приоритет е борбата с незаконните сметища. Ситуацията с тях е абсурдна. Като граждани трябва да имаме съвест и престанем да изхвърляме боклука, където ни падне. Също така моля, вас медиите, не публикувайте неща, без да се допитате до нас. Вадят се факти и цифри, които не отговарят на истината. Имаме предвид изказванията общински съветници, които споменаха, че сме оставили "сираци" техните села Марково и Белащица.  Ние работим еднакво добре с всички кметове на селата от общината. Няма населено място без инфраструктурен проект", каза Владимир Маринов, заместник-кмет на Община "Родопи".

"Имаме два проекта за 100 хиляди, които считаме за основополагащи за развитието на общината. Единият е за околовръстен път между Брестник и Куклен, а другият е да се завърши най-накрая вътрешният път на общината. Става дума за пътя между селата Брестник-Белащица-Марково, които ще дадат възможност за нови инвестиции", завърши той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).