Община Куклен запазва размера на данъците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:38 / 18.10.2016
1796
Община Куклен ще запази размера на местните данъци и такси и няма да прибегне до тяхното увеличаване. Причината е добрата събираемост. 

"За първото шестмесечие успяхме да съберем повече, отколкото за цялата предходна година като сума. Спрямо плана ни се движим доста добре - над 60% събираемост имаме към този момент. Това е благодарение на някои от усилията, които положихме с изпращане на покани за погасяване на стари задължения, нещо което не се е правило през годините. Това е една от основните причини, които повишиха събираемостта.", обясниха от общинската администрация. 

На този етап не се предвижда някакво повишаване на местните данъци. В момента се подготвя наредба за вкарване на новия данък за таксиметровите превози, който беше въведен с новия закон за местните данъци и такси и беше делегиран към общините да го събират. Наредбата е приета от Общинския съвет.

"Парите никога не стигат за съжаление, но нашият стремеж по отношение на бюджета е да държим строга бюджетна дисциплина, така че да има баланс между разходи и приходи, за да не изпадаме в ситуации на задължение и преразход на бюджета", съобщиха още от администрацията. 

Основният метод на работа е намиране на най-безболезнения начин за погасяване на старите задължения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).