Община Куклен купува нова сметосъбираща техника

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:58 / 16.02.2017
2731
Община Куклен трябва да се сдобие не с един стар, а с два фабрично нови сметосъбирачни камиона, обяви председателят на Общинския съвет Пламен Гошев. ​При приемане на бюджета за пореден път е бил разгледан въпросът за закупуване на сметосъбираща техника. Общинските съветници са се обединили около идеята да не се закупува стара техника, а с парите от отчисленията за битови отпадъци да се закупят два нови сметосъбиращи автомобила на лизинг.

​Инициативата за подмяна на сметосъбиращата техника е подета още през лятото на 2015 година, когато кмет е Илхан Кадир и с решение на Общинския съвет е било гласувано да се отпусне сумата от 160 000 лв. за покупка на един сметосъбиращ автомобил - втора употреба. В началото на 2016 година е била открита процедура по Закона за обществените поръчки, но по-късно същата е била прекратена. 

Средствата за закупуване на сметосъбиращ камион - втора употреба са били увеличени на 185 000 лв., след което от кмета на общината е подготвена и открита нова процедура. Процедурата се проваля, поради оспорване действията на възложителя пред Комисията за защита на конкуренция и Върховния административен съд. Решението за откриване на процедурата по ЗОП е отменено заради необосновано ограничаване участието на кандидати и даване на предимство на други. Така, през 2016 г., община Куклен отново не можа да се сдобие със сметосъбираща техника, макар и втора употреба.

​В момента общината разполага с три сметосъбиращи камиона, от които единият не е в движение, а другите са в незадоволително състояние. Камионите се нуждаят от основен ремонт.

​На последното заседание на Общинския съвет, проведено на 15.02.2017 г. е внесено предложение да се гласуват 220 000 лв., но съветниците са взели решение средствата да се увеличат до 240 000 лв., с условие да бъдат закупени на лизинг два фабрично нови камиона.

"По този начин разполагаме с по-големи гаранции, че общината ще закупи ефективна сметосъбираща техника, за която ще плащаме по-малко пари за поддръжка и консумативи, а гражданите най-накрая ще могат да получат добро комунално обслужване", заяви Гошев. Председателят на Общинския съвет допълни, че разчита общинската администрация да организира и изпълни решението на съвета и не се съмнява, че това ще се случи до лятото на 2017 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).