Община Асеновград се отказва от синята зона, дава я под наем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:31 / 02.12.2010
1670
Условия за стартиране на конкурсна процедура за отдаване под наем на т.нар. синя зона на Асеновград са депозирани в местния парламент, потвърди кметът д-р Христо Грудев. На последната за годината сесия се очаква да се реши кога ще бъде конкурсът и съставът на комисията по него. Общинската хазна няма възможност сама да инвестира в директно управление на няколкото участъка с над петстотин паркоместа в централна градска част, както и няма шанс да се заделят около двеста и петдесет хиляди лева за инвестиция в общинско предприятие. Всичко това като ангажимент ще бъде поето от евентуалния наемател на този бизнес - електронни системи за маркиране, паяци, паркинги и други.

Едва след като "синята зона" бъде официално наемана с договор, общината ще пристъпи към тръжно отдаване и на останалите градски паркинги, коментира ресорният вицекмет инж. Стоян Димитров. Презумпцията е, че така ще се завиши търсенето към местата за по-дълготрайно паркиране. Асеновград от години твърде лениво събира приходите си от тези дейности, затова и част от паркингите имат съмнително ниски приходи. Негативни реакции предизвиква фактът как специални лица се посочват и назначават за отговорници на паркингите, а приходите от тях се събират на ръка и едната честна дума, доверяват очевидци.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (3)

Още по темата (1):
29.06.2010 Разработват концепция за Синя зона в Асеновград
Още новини от Регионални новини:
Задържаха мъж и жена в Пловдивско
Завод за олио вече отиде в историята, ЧСИ смъкна цената за вторат...
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"
Няма пари за нов мост край Калояново
Жителите на Лъки към Цвета Караянчева: Асфалт не се яде, ама без ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).