Немци вдигнаха супермодерен завод за 9 млн. евро край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (60)
15:07 / 21.09.2016
59861
Вчера беше открита най-новата производствена база на "Вили Елбе Груп" в промишлено-търговска зона Куклен край Пловдив.

Тя е изградена според най-високите световни технологични и екологични стандарти, като инвеститорът планира броят на новоназначените служители да достигне 150.

До момента финансовата инвестиция на компанията у нас надхвърля 9 млн. евро. Сумата за изграждането и построяването на модерната база е в размер на 3,8 млн. евро, а на цялостното техническо оборудване - 5,5 млн. евро.

Последователната и синхронизирана инженерна работа на професионалистите, които работят в завода, позволява да се разработват и произвеждат ориентирани към бъдещето технологии на най-високо ниво. 

В най-новата производствена база до Куклен ще се произвеждат два основни продукта: компоненти за кормилни уредби за BMW и за серията камиони на "Мерцедес - Даймлер"; и карданни валове за BMW. Частите, произведени в тукашната база, ще бъдат експортирани основно за Западно-европейския пазар и Китай.

"Новата производствена база на "Вили Елбе Аутомотив България" ще изпълнява стриктно изискванията както за качеството на производствения процес, така и на крайния продукт" заяви изпълнителният директор Александър Вохак. 

Той посочи, че всички служители ще се ръководят по утвърдения и успешен работен модел на "Вили Елбе Груп" като това ще гарантира високото качество на производството.

С производствените си центрове в Германия, Норвегия, Швейцария и Китай, "Вили Елбе Груп" осигурява кормилни уредби, компоненти за кормилни системи и карданни валове за партньорите си в цял свят.

Виж коментарите (60)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).