Наши младежи усетиха славянското гостоприемство на лагер в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:03 / 23.08.2016
3218
Група от шест младежи и един ръководител се завърнаха от участие в 10-ия юбилеен международен младежки лагер "Радуга" в гр. Брянск, Русия. Тяхното участие там се осъществи със съдействието на община Карлово. Лагерът се провежда по линия на побратимените градове. Карлово и Брянск са побратимени от 1992 г. От тогава се поддържат взаимоотношения на приятелство и сътрудничество в различни области.

В лагера "Радуга" взеха участие 125 младежи от България, Русия и Беларус, които усетиха радушното славянско гостоприемство и се запознаха с богатата култура на Русия. Четири творчески колектива (детски състав "Белая белуга", младежки танцов състав "Росияни", певчески състав "Брянски карагод" и мажоретен състав "Барабан+") изнасяха всяка вечер богата културна програма за младежите, разкривайки красотата и богатството на руското народно творчество.

Специално за България бяха подготвили и български народен танц, който изиграха в традиционни български костюми. Младежите имаха интензивна лагерна програма със сутрешна физзарядка, спортни, отборни игри, творчески и културни занимания. Разучаваха традиционни руски песни и танци, правиха руски кукли и изделия за бита с пирограф, бои и приложна пластика, присъстваха на "Фестивала на ябълката" и на възпоминателен концерт, посветен на жертвите от войната. Международният лагер завърши с финален лагерен огън. Нашите младежи представиха на своите приятели от Русия и Беларус българското народно творчество, традиционната ни кухня, историята и забележителностите на Карлово в деня, посветен на Карлово и България. На среща с кмета на гр. Брянск бе връчен благодарствен поздрав за кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов за това, че подпомага младежкото развитие и че дава възможност на младежите да опознаят руската култура и традиции.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).