Мъж преби питбул до смърт с метален прът след нелегален бой с кучета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
12:57 / 11.08.2020
7141
Мъж от град Раковски преби питбул до смърт с метален прът. Фаталната случка се е разиграла на Богоявление, а до кървавата развръзка се е стигнало след като овчарката на нарушителя е била изведена от дома му, без негово знание, и е била разкъсана от питбула при нелегален бой с кучета в местността "Фермата“ край града. За действията си, мъжът ще плаща 1000 лева, потвърдени от районния съд в Пловдив, предаде репортер наPlovdiv24.bg.

Обвиняемият работил във ферма за животни и притежавал едногодишна овчарка, която живеела в градината. На 06 януари животното било изведено от двора и въвлечено в бой между кучета, при което било сдавено от въпросния питбул, който бил доведен там от племенника на обвиняемия.

По-късно през деня нарушителят се прибрал и разбрал, че овчарката му е била отведена. Веднага отишъл в местността "Фабриката“, където заварил кучето си мъртво. Подразнен от случилото се и от агресивното поведение на кучето на племенника към него, обвиняемият взел метална тръба, тип лост от колата си и с нея ударил по тялото кучето. Младото момче веднага напуснало мястото и тръгнал към дома си, заедно с питбула, който умрял от ударите.

Веднага сигнализирал в РУ-Раковски за проявена жестокост спрямо куче и причиняване на смъртта му. Обвиняемият бил разпитан и признал, че бил ядосан и за това ударил кучето с тръба по тялото няколко пъти. Предал на полицията тръбата.

За действията си мъжът бил даден на съд. Ветеринаромедицинска експертиза показала, че питбула е умрял вследствие на настъпила масивна вътрешна кръвозагуба заради разкъсване на чернодробната артерия и черния дроб, непосредствено след силно механично външно въздействие върху организма на кучето.

Мъжът бил освободен от наказателна отговорност и получил глоба от 1000 лева. Решението може да бъде обжалвано пред окръжния съд.

Виж коментарите (12)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).