Много наркотици са открити в Септември и Пазарджик

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
12:17 / 03.05.2019
3755
Голямо количество наркотици са открили и иззели при съвместна акция криминалисти от полицейските управления в Септември и Пазарджик. Първоначално действията започнали служители от РУ-Септември, които извършили проверка в къщата на 23-годишния Б.П. от Ветрен. Там те открили 28 семена и близо 50 грама суха листна маса, които реагирали положително на канабис.

В двора органите на реда намерили и 4 растения от рода на конопа в начален стадий на развитие, които били засадени и отглеждани от Б.П. На следващият етап от акцията се включили и колегите им от сектор "Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

Екипи от сектора претърсили къщи в село Говедаре и Ветрен, които били обитавани от 24-годишния М.Б. –жител на пазарджишкото село Говедаре. В двете жилища са открити общо 950 грама суха листна маса, която също се оказала марихуана. В единия от дворовете криминалистите открили също и 8 растения с височина до 70 см. Цялата открита дрога под формата на суха листна маса, семена и растения е иззета.

Двамата млади мъже са задържани за срок от 24 часа. Спрямо тях се водят полицейски производства под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик. Продължава работата на криминалистите от двете полицейски управления по разплитане на престъпната им дейност.

Продължават полицейските проверки за незаконно притежание или търговия с акцизни стоки. Служители на РУ-Велинград установили, че 52-годишният велинградчанин Б.К. съхранява в жилището си 300 къса с цигари. Аналогичен е и случая в село Черногорово. Там криминалисти от РУ-Пазарджик иззели 500 къса от частен дом. И двата случая спрямо притежателите на тютюневите изделия са образувани преписки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!
Шест пловдивски села ще имат нови улици
Извънредна ситуация край Пловдив
Страховита буря удари един район на Южна България
Мощна спецоперация на пътя между Пловдив и Пазарджик
Мъж на 50 г. преби 73-годишната си приятелка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).