Мечка се настърви, нападна фермер и приятеля му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:34 / 14.10.2014
1776
Мечката в карловския квартал "Сушица" снощи е нападнала фермера Стоян Иванов и приятеля му, съобщи самият. 

"Стана агресивна, от две вечери започна да реве и ръмжи, а снощи се спусна срещу нас. Добре, че между нас и звяра беше кучето, то малко я забави и ние се прибрахме в колата. Като нищо можеше да стане беля, тя беше само на 7-8 метра пред нас", разказва Стоян.

Той е един от най-пострадалите от мечешките набези в региона. Лакомницата унищожи половината от 50-те му пчелни кошери, като само през уикенда е помляла още 7-8. Щетите до момента възлизат над 6 хиляди лева.

Срещата с мецаната е станала на едното ранчо на Иванов около 21.30 часа. Животното разбило още един кошер, а след агресията, с викове и фаровете на колата, успели все пак да го прогонят. Дежурили до 1 часа през нощта.

Тази сутрин Иванов посетил другата си ферма, която се намира на около 200 метра по-надолу от първата. Там има вила и пазач. Охранителят Евгени разказал, че около 4.30 часа тази сутрин двете кучета лаели жестоко, а един от кошерите бил разбит. 57-годишният мъж обаче не посмял да излезе и да види какво става.

"Това е нейно дело също, добре, че е минала само през едната ограда, където има само един пълен кошер, зад втората ограда имам още 50 кошера. Тя няма да се спре, докато не разбие и тях", ядосва се фермерът. 

Вчера са идвали експерти от РИОСВ, от Горско стопанство Карлово и общината. Описали са щетите и са изпратили писмо до министерството на земеделието със спешна молба за реакция. Очаква се да бъде разрешено мечката да бъде упоена и преместена нагоре в балкана, за да не прави зулуми.


Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).