Мариус Куркински с моноспектакъл в Куклен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:46 / 26.06.2019
2582
Един от най-обичаните и талантливи театрали в България, Мариус Куркински, ще гостува в Куклен с авторския си моноспектакъл "Черното пиле". Моноспектакълът ще се постави на 3 юли от 19:00 ч. в салона на НЧ "Н.Й.Вапцаров – 1909 г" в Куклен. 

Моноспектакълът е по разкази на големия български писател Николай Хайтов.  Тази година отбелязваме стогодишнината от рождението на писателя от с. Яврово, община Куклен.  По случай юбилея, каним всички жители и гости на град Куклен на невероятното представление, което Мариус Куркински ни е приготвил. Входът е свободен.  

"Черното пиле" е носител на редица отличия, сред които са: първо място в Национален театрален фестивал "Чудомирови празници", Казанлък 2017; награда за мъжка роля в Международен фестивал "Друмеви театрални празници", Шумен 2017 и номинация за главна мъжка роля - ИКАР 2018.

С тази постановка поставяме началото на поредица от инициативи в чест на стогодишнината от рождението на Николай Хайтов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).