Куклен се похвали с висока събираемост на задълженията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 04.02.2017
2492
Четвърт милион лева повече средства са влезли в общинския бюджет на Община Куклен през 2016 година в сравнение с предходните години. Това сочат анализите на администрацията. Положителната тенденция се дължи на наложената политика от новото ръководство за събиране на стари задължения. За първи път в Община Куклен започнаха да се пишат актове за неплатени данъчни задължения и да се стимулират гражданите да си плащат данъците, поясни кметът Мария Белчева.

Сериозен ръст на приходите има при таксата за битови отпадъци. В хазната през 2016 година са влезли над 500 хиляди лева, като за сравнение през 2015 година сумата е била 437 хиляди лева. С 35 хиляди лева повече са събрани от данък МПС, като в хазната са влезли 150 хиляди лева през 2016 година в сравнение със сумата от 116 хиляди през 2015 година.

Ръст на приходите има и при данъка за недвижими имоти. В общинския бюджет от този налог са влезли 438 хиляди лева в сравнение с 366 хиляди лева през 2015 година.

С 20% са се увеличили и приходите от данък "Придобиване".

"Предприехме мерки за събиране на старите задължения и те дават резултат. Изпратихме писма на собствениците на автомобили и имоти, които не са плащали през последните години и ги подканихме да го направят", поясни още кметът на Куклен Мария Белчева.

Благодарение на финансовата дисциплина през изминалите 12 месеца в Куклен изцяло се преасфалтираха две нови улици, отвори млечна кухня, а с 30 хиляди лева се ремонтира част от градския стадион. С парите изцяло бяха обновени санитарните възли, бани и тоалетни и беше поставена изолация. В ремонта на стадиона се включиха още представители на бизнеса и граждани, с чиято помощ се подмениха изцяло седалките и се направиха оградни съоръжения. Така стадионът започна да приема срещите от В група.

Благодарение на събраните приходи бяха обезпечени и социалните услуги в Общината, като се отделиха средства и за издръжката на Център за рехабилитация на деца с увреждания. Средства се отделиха и за подпомагането и развитието на спорта в Общината чрез финансиране на спортните клубове по футбол, борба и баскетбол.

Благодарение на икономии от фонд "Работна заплата" в администрацията на Куклен служителите получиха бонуси по Коледа, които не надвишиха 80% от размера на възнагражденията им.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).