Кметът на пловдивския Бевърли Хилс обясни за боклука на вилната зона

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
16:14 / 16.03.2017
5719
Има ли проблем със сметоизвозването от вилната зона на Марково? Plovdiv24.bg разговаря с кмета на населеното място Пламен Кабаков. Ето какво обясни той:

"Вилна зона е с интересен статут - тя е т.нар. неурбанизирана градска част. Там са регистрирани, че живеят 84 души. За тях сме предоставили 13 съда тип "бобър". Другият проблем обаче е, че в тази зона има над 300 къщи, но с акт за собственост са едва 100. Тоест те не плащат данъка такъв, какъвто трябва да го плащат. Но понеже знаем, че пребиваващите там са повече, особено през уикендите, направихме така, че 2 пъти седмично да има сметоизвозване. 

След като хората се приберат в неделя, се образува и неприятната ситуация с пълните кофи за боклук. Графикът на сметопочистващата фирва "КМД" е такъв, че идва в сряда и петък и ние не можем да го променим. И проблемът се получава за времето от неделя до първото им идване в сряда. Има и друго - сега де факто хората от самото село плащат с данъците си събирането на боклука във вилна зона".

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).