Кметът на Крумово разследван за невярна декларация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:26 / 05.05.2010
1699
Икономическа полиция проверява кмета на Крумово Георги Костадинов за подадена декларация с невярно съдържание. В документа до ОбС Костадинов отбелязал, че в квартал 29 УПИ-II парк в селото не е осъществено озеленяване и се иска частична промяна в Урегулирания поземлен имот.

Това е станало във връзка с инвестиционно намерение, за което няма нищо лошо, но Костадинов е декларирал невярна информация, за да заобиколи задължителното по закон обществено обсъждане, коментира зам.-кметът на "Родопи" Георги Гачев.

Когато декларацията стигнала до кмета на "Родопи" Йордан Шишков, той светкавично разпоредил комисия, която извършила оглед на място. В протокол е отбелязано, че на мястото има осъществено озеленяване. Според Гачев кметът на Крумово се е опитал да подведе общинския съвет като е скрил за озеленяването. Поради тази причина от кметството подали сигнал в полицията.

Многократно съм разпитван по случая и от Икономическа полиция. Нелепи са обвиненията срещу мен, че съм се опитал да продам част от парка. Аз нямам право на това и решенията взема друг. В декларацията отбелязах само, че по време на моя мандат - 2007 г., не е извършвано озеленяване, коментира Костадинов. Той допълни, че промяната в ПУП била поискана, за да се раздели паркът на прилежащи части и намиращите се в съседство читалище и поликлиника да поемат ангажимент да се грижат за зеленината, обясни Костадинов.

Ако искат, пред Бог да ме изправят, аз съм чист и не съм подавал невярна информация. Те да кажат как са купували имоти, коментира Костадинов.

Георги Костадинов поведе крумовци към отцепване от община "Родопи". Кметът извади наяве и как апетитен имот край летището е бил купен за жълти стотинки от кмета на "Родопи" Йордан Шишков и заместника му Гачев, с което смята, че си е навлякъл гнева им.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).