Кмет поиска прошка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 27.02.2017
3256
На традиционния кукерски празник, който се проведе в кв. "Сушица" в Карлово на Сирни Заговезни, кметът д-р Емил Кабаиванов поиска прошка от всички.

"Простете и бъдете простени", се обърна той към хората и даде начало на традиционните кукерски игри. 

Гостуващи кукерски състави от селата Габров дол и Широка лъка представиха своите изпълнения с атрактивни костюми, а децата от филиала към Детска градина "Слънце" също дефилираха маскарадно облечени. Групите - "Белодрешковци" и "Баджаци" от "Сушица" изпълниха танците си пред стотиците хора на площада и прогониха злото със силен звън на хлопки. 

Д-р Кабаиванов награди най-малкия кукер от "Сушица" - Георги Куков и поздрави родителите му за това, че възпитават родолюбив дух и предават народните обичаи и традиции в своите деца. Кукерският състав на квартал Сушица към НЧ "Васил Левски - 1927 г." е един от най-големите в общината, носител е на престижни отличия. 

Тази година, в края на март и началото на април, самодейният състав към НЧ "Васил Левски - 1927 г." ще представи община Карлово на фестивала на побратимените градове в Конин, Полша. Това съобщи кметът на празника в "Сушица".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).