Двойният убиец все още в неадекватно състояние

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:59 / 17.11.2009
29997
30-годишният Виктор Трайчев Траянов е мъжът, който разстреля двама свои приятели на понтонна къщичка в язовир "Въча". Както Plovdiv24.bg своевременно уведоми читателите си, двойното убийство бе извършено снощи около 21 часа при спречкване между почиващи на една от плаващите къщички.

30-годишният Виктор Траянов е бил на язовира заедно с още четирима свои приятели. При възникналия спор той прострелял с боен пистолет двама от присъстващите - на 30 и 35 години, също от София. Двамата починали на място.

Името на Траянов фигурира в списъците на състезателите по самбо на столичния спортен клуб "Илинден", но оттам съобщиха, че той не се състезава вече активно.

Сигналът за убийството е получен в полицията от собственика на къщичката, а убитите са неговият шофьор и пазачът на понтона. Собственикът на понтона е Валентин Пеев, който е бивш митничар.

30-годишният убиец се опитал да се скрие и да избяга в гористата местност край язовира, но е задържан след съвместна акция на пловдивски и на смолянски полицаи. Той е с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство в Районното управление на МВР в Девин.

Окръжна прокуратура - Смолян е образувала досъдебно производство за двойното убийство, съобщи окръжният прокурор Даниела Ангелова, която е и наблюдаващ прокурор по делото. Направени са алкохолни проби на всички - на убиеца, на убитите мъже, както и на свидетелите, които са и разпитани. Все още пробите не са готови.

Една от версиите, по които работят служителите на полицията за двойното убийство, са неуредени бизнес отношения, съобщи директорът на ОДП-Пловдив Тодор Чонов. По думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, все още не могат да се извършват разпити на задържания Виктор Траянов, уличен като извършител, защото и към настоящия момент той не е в адекватно състояние.

Цветанов допълни, че е намерено оръжието, с което са извършени двете убийства. Министърът посочи, че задържаният е опитал да се укрие, подкарал е автомобил, който е бил на брега на язовира, но е катастрофирал. След това той се укрил в близката гора. Цветанов допълни, че в операцията по задържането са участвали 50 полицаи и служебни кучета от дирекциите на МВР в Смолян и в Пловдив.
Концентрирахме сериозен ресурс, за да бъде задържан този човек и да не се укрие, защото имаше вероятност да извърши други подобни убийства, каза министърът.

Този браузър не поддържа видео елемента.


30-годишният убиец се опитал да избяга с паркиран край язовира автомобил, но бил заловен след като катастрофирал


Източник: dir.bg

Виж коментарите (8)

Още по темата (14):
14.02.2011 Осъдиха убиеца от яз. Въча на 21 г. затвор
15.11.2010 Прекратиха делото срещу двойния убиец от язовир "Въча"
11.11.2010 Внесоха обвинителен акт срещу двойния убиец от яз. Въча
27.08.2010 Оставиха в ареста двойния убиец от язовир "Въча"
12.04.2010 Оставиха в ареста двойния убиец от язовир "Въча"
08.12.2009 Пенсионираха полицейския шеф, с чийто джип опита да избяга Виктор Траянов
Още новини от Регионални новини:
Община Асеновград доставя нови електрически автобуси
Нов инцидент до Пловдив!
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).