Църкви и кметства не си плащат водата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:53 / 28.06.2010
891
Църкви и кметове на села масово не си плащат водата, съобщиха от ВиК дружеството в Пазарджик. Проверки на некоректните абонати установили, че огромен процент от църковните храмове в общините Пазарджик и Септември плащат само част от консумираната вода или въобще не плащат. Управителят на дружеството Звезделин Вукев каза, че в много от храмове няма поставени водомери. В рамките на продължаващите проверки такива ще бъдат монтирани за сметка на дружеството във всички православни църкви.

Инспекциите са установили още, че кметове на две пазарджишки села крадат питейна вода, с която поливат зелените площи пред кметствата. Вукев обобщи, че има информация за подобни злоупотреби в 60-70% от кметствата в двете общини.

Управителят на пазарджишкото дружество бе категоричен, че всички абонати трябва да си плащат за консумацията, за да се задържи ниската цена на водата в района. Сега, след последното й повишаване, кубикът заедно с таксите канал и пречистване достигна до 1.50 лева.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).