Център за разделно събиране на отпадъците заработва в Карлово тази година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:12 / 03.06.2010
959
Къде отива сметта от контейнерите за разделно събиране на отпадъците в Карлово, при положение, че общината няма подписан договор с някоя от фирмите в бранша, попита чрез Plovdiv24.bg наш читател, след като въпросът му е останал висящ в местната управа.

Той изрази тревога, че хората са свикнали и използват цветните контейнери по предназначение, но не са сигурни, че боклуците в крайна сметка не отиват на общото депо.

Репортер на сайта веднага потърси отговор от директора на дирекция "Екология" в община Карлово, Красимира Боневска, която обясни, че в най-скоро време се очаква разрешителното за работа на фирма, с която са сключили договор за управление на Центъра за разделно събиране, находящ се в близост до Асфалтовата база. Докато това стане и отпадъците започнат да се обработват там, те се складират в специални клетки. До преди една година общината е имала сключен договор с друга фирма, която е изкупувала отпадъците, но след изтичането му не го е подновила поради преустановяване на дейността й. Оттогава боклуците се трупат в споменатите клетки и изчакват пристигането на разрешителното, с което Центърът може да започне работа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
20.10.2005 Строят цех за преработка на отпадъци в Карлово
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).