Асфалтират две знакови улици в Раковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:47 / 22.08.2017
3154
В продължение на последователната си и целенасочена политика за подобряване на пътната инфраструктура и в изпълнение на Инвестиционната програма 2017 свързана с ремонт и асфалтиране на пътната инфраструктура в града и населените места, Община Раковски стартира дейности по асфалтиране на две знакови улици в града.

В ход е цялостното асфалтиране на нови 2 улици в Раковски . Ремонтните дейности стартират на улиците "Райко Даскалов" и "Христо Ботев". Двете улици са важни пътни артерии в града. С възстановяването на улица "Райко Даскалов" се затваря околовръстния пръстен, а улица "Христо Ботев" е една от най-невралгичните точки в града.

В момента се полага първият слой асфалт, след като бе изградена изцяло нова основа на пътя.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров инспектира обекта в присъствието на зам.-кмета Йовко Романов и главния инженер на Общината Светлана Шопова.

В рамките на проекта се изграждат нови тротоари и бордюри, извършва се подмяна на дъждоприемните шахти и включване водосточните тръби от сградите в канализацията. 

Средствата, с които се извършват строително-монтажните дейности са отпуснати от Министерството на финансите, с постановление № 363 на Министерски съвет от 16 декември 2016 г. Общата дължина на двете пътни артерии, които ще бъдат ремонтирани и асфалтирани е над 2,3 километра, а средствата предвидени за това около 1 700 000 лева.
Асфалтовото покритие ще отговаря на всички европейски стандарти и БДС, като ще бъде двупластово. Към момента започнати са изкопните дейности, предстои профилиране на земното легло.

"Реализирането на този проект както и започването на работа на общинското предприятие ще даде сериозен тласък на благоустрояването на уличната инфраструктура на града и общината като цяло", разясни кметът на Общината Гуджеров.

От двете страни на улиците ще бъдат положени и нови бордюри, като към всички съществуващи гаражи ще бъде оформен подход от бетонова настилка, а преходите към жилищните входове с пешеходен тротоар.

Реконструкцията на предвидените участъци от пътната мрежа на град Раковски ще се осъществи при напълно ограничение на движението по тях и осигуряване на обходни маршрути.

От Общинската администрация призовават жителите на Раковски да появят търпение и разбиране относно причиненото неудобство от ремонтните дейности, което затруднява свободното придвижване на граждани.

"Работи се с усилено и ако времето позволява, се надявам да приключим още преди началото на октомври", коментира кметът на Община Раковски Павел Гуджеров.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).