Асеновградската библиотека се включи в програмата за глобализация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:23 / 14.01.2010
1949
Кметът на община Асеновград Христо Грудев и Снежана Митева, директор на градската библиотека "П. Хилендарски" подписаха днес споразумение за участие в националната програма "Глобални библиотеки - България". Документът бе подписан в присъствието на Златка Иванова, регионален координатор на проекта за Пловдивска област и библиотекари.

Партньори за реализирането на проекта са Министерството на културата, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения, Българската библиотечно-информационна асоциация, Националното сдружение на общините и Програма на ООН за развитие.

ГБ "П.Хилендарски" в Асеновград ще получи 12 компютърни конфигурации, с които ще бъдат оборудвани - 8 за отдел "Възрастни" и по 2 за детския отдел "Изкуство". Тя една от 27-те библиотеки в Пловдивска област, които са одобрени за проекта. Подписването на споразумението в Асеновград е третото за региона след Карлово и Стамболийски.

Сред основните цели на проекта е осигуряването на равен достъп на всички граждани до информационни и комуникационни услуги. В тази връзка компютрите ще бъдат достъпни еднакво и за персонала на библиотеките, и за гражданите. Програмата предвижда още и обучение на специалисти, което за първия етап се в рамките на 110 души за страната. От общините се изисква да осигурят в библиотеките помещения с добри условия за работа и интернет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).