900 знамена посрещат папа Франциск в Раковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 04.05.2019
2008
Булевардът в Раковски, по който ще мине кортежът на Папа Франциск на 6-и май, вече е окичен с флаговете на България, Ватикана и Общината. Близо 900 знамена посрещат Светия Отец. Те са изработени във фабрика в Първомай. 

900 знамена – на България, на Европейския съюз, на град Раковски и на Ватикана - ще се развеят в града в деня на посещението на папа Франциск. Поръчката за изработката им е изпълнена за два месеца.  За Теодора Кирякова ушиването на флаговете е удоволствие, защото са свързани с посрещането на една толкова чакана личност. "Едно знаме се изработва от много хора, то най-напред минава през кроячките, после на някои от знамената се слага печат, трябва да бъде ушито, изгладено, а някой път се налагат и довършителни работи", обясни тя.

Над 15 служители са ангажирани в процеса. "Трудно е, че трябва да бъде изпълнена толкова голяма поръчка, отговорно, да бъде наистина както трябва всичко и да не се излагаме пред чужденците", допълни кроячката пред камерата на Нова тв.

Най-дългото знаме, минало през машината на шивачката Мария Ворукова, е дълго 10 метра. "Много търпение и прецизност - това е цялата тънкост. Трудно е, не е лесно", сподели шивачката.

Местната фабрика за знамена е изпълнявала и друга подобна поръчка. "Преди 17 или 18 години при посещението на папа Йоан Павел Втори за първи път изработихме знамената на Ватикана и сега за втори път за посещението на папа Франциск", обясни управителката на предприятието Атанаска Велчева.

Ушиването на знамената е било предварително съгласувано и изцяло съобразено изискванията на протокола на Ватикана. "Изобщо е много невероятно, че за един човешки живот успяхме да участваме в подготовката и в посрещането на двама толкова височайши гости", допълни Велчева.

Точно след като и последното знаме бе пакетирано в кашоните екип от община Раковски пристигна, за да вземе поръчаната продукция. "Ние сме поръчали знамената още в края на месец януари, така че доволен съм от поръчката, всичко в срок беше направено", обясни Божидар Стрехин, заместник-кмет на Раковски.

До пристигането на папа Франциск всички тези знамена ще бъдат окачени на пилони и сгради в целия град Раковски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).