1000 лв. глоба за шофьора на летящото по АМ "Тракия" с 247 км/ч БМВ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
09:04 / 15.11.2012
9426
Жена се води собственик на джигитското БМВ, засечено да лети по магистрала "Тракия". 37-годишната Петя Костадинова от Пловдив е дамата със спортната кола, която бе заснета от камерата на КАТ-Пазарджик да се движи с 247 км/ч тази събота около 13.40 ч. Автомобилът е спортен модел марка БМВ 645.

Костадинова обаче не била зад волана, а е управлявал мъж, показват снимките от камерата на КАТ. Водачът ще трябва да плати фиш от над 1000 лева, но ако го направи в 14-дневен срок от нарушението глобата му ще бъде с 30% по-малко, както е по закона за движение по пътищата.

В събота 30 минути преди да бъде засечен автомобилът на Костадинова, камерата е заснела и друга кола, преминала по магистралата със скорост от 237 км/ч. Случаите не са единични, сочи справка от КАТ.

Световните агенции пък информират за фрапантна полицейска грешка при засичане на превишена скорост. Полицията в холандския град Рейвек обяви, че е засякла ТИР да се движи по една от магистралите край града с 246 км/ч. Скоростта била отчетена от камера и хвърли в ужас собствениците на компанията, която се занимава с превоз на товари.

Според камерата камионът с ремарке е превишил почти 3 пъти позволената максимална скорост. От фирмата-превозвач оспорвали нарушението, като след извършената проверка се оказало, че такова няма, а глобата е написана неправилно.

От полицията дори се извинили на компанията и започнали проверка на устройствата, отчитащи скоростта на пътя.

Грешката било обяснена с факта, че по същото време камионът е бил задминат от автомобил, движещ се с висока скорост, който заради по-малките си размери обаче не е бил заснет.

Това съвсем не е първият такъв случай. Преди няколко години жена беше заснета да кара с подобна скорост.



Източник: БЛИЦ

Виж коментарите (16)
Още новини от Регионални новини:
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"
Няма пари за нов мост край Калояново
Жителите на Лъки към Цвета Караянчева: Асфалт не се яде, ама без ...
Единственото населено място в община на 22 км от Пловдив въведе р...
Градушка помля реколта в Пловдивска област, ракетите не помогнаха...
Пловдивско село с нова модерна придобивка, отговаряща на всички и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).