1000 души без вода, за да може баровец да си напълни басейна

Автор: Георги Василев
Коментари (5)
13:58 / 31.07.2020
13420
Собствениците на вили и летуващите на вилна зона "Бряновщица“ стягат протест заради нарушеното водоподаване в района, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според председателя на сдружение "Вилна зона Бряновщица“ Мария Манолова, причината е, че новият собственик на бившия пионерски лагер е напълнил басейна си с вода и сега останалите няма откъде да пият. От името на сдружението е постъпила и жалба в община "Родопи“. Ето какво пишат недоволните граждани:

"От няколко дни снабдяването с питейна вода за нуждите на собствениците на около 260 вилни сгради, както и почиващи, предимно деца и възрастни хора на вилна зона "Бряновщица“ е спряна поради обстоятелството, че в частен имот – бивш пионерски лагер, собственост на Лъчезар Радев, е изграден басейн с вместимост около 500 куб. метра, който той си е позволил да напълни в резултат на което е изпразнен водоема в зоната и реално няма вода във вилните сгради.

Също така при създалата се обстановка с качеството на водата в село Брестовица, много от гражданите на селото са принудени да се снабдяват с питейна вода от вилната зона. В резултат от действията на Лъчезар Радев и те са лишени от правото на ползване на вода.

На основание на горното, се обръщаме с молба към вас. Да бъде извършена проверка за законността на въпросното водно съоръжение съгласно ЗУТ - инвестиционен проект, разрешително за строеж, регистрация в РЗИ. При липса на такива, да бъдат приложени разпоредбите на закона, както и налагане на забрана за ползване на същото, тъй като капацитета на водоснабдителната мрежа на виланта зона е малък, за да може да захранва такива обекти“.

Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).