10 г. затвор за 70-годишен любовник, заклал 35-годишната си изгора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:26 / 02.12.2014
3017
"Много я обичах. Исках да се оженим, за да наследи част от пенсията ми." Това заяви пред състав на окръжният съд в Пазарджик 70-годишният Иван Уручев минути преди да чуе, че е осъден на 10 г. затвор, при първоначален строг режим, за убийството на 35-годишната си любима Мария Йорданова.

Драмата се разиграва час след полунощ на 23 юли, т.г., в къщата на Уручев в Пазарджик. След като през целия предишен ден Иван и Мария се черпят с бира във вечерните часове отиват в жилището на убиеца с приятели. Веселбата продължила на двора, на къщата.

Мария обаче започнала да флиртува с по-млади мъже от компанията, което вбесило влюбения пенсионер. Той на няколко пъти й направил забележка, а тя му отговорила "П......а си е моя, ще правя каквото си искам".

Завалял дъжд и компанията си тръгнала, като с двамата влюбени останал само приятеля им Илия Михайлов. Тримата влезли в къщата, където Мария заявила, че и тя ще си тръгва.

"Две години живяхме заедно. Постоянно бягаше при други мъже. Като каза, че ще си тръгне отново и побеснях", обясни пред съда убиецът. 

Той хванал кухненския нож и понечил да прободе Мария, но приятелят му Илия хванал ръката му и взел ножа.

Обстановката се успокоила и влюбените затанцували. Гостенинът Илия Михайлов отишъл до тоалетната и ги оставил за броени минути сами. Тогава Иван извадил сгъваем нож и надупчил 8 пъти в гърдите Мария, която починала от остра кръвозагуба.

Делото се проведе в условията на съкратено съдебно следствие по искане на обвиняемия, който изцяло призна вината си.

Иван Уручев трябва да плати и по 30 хиляди лв. кръвнина на всеки от родителите на убитата, решиха магистратите. Присъдата може да се обжалва пред пловдивския апелативен съд.

Източник: в. "24" часа


Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).