Знаците на Пловдив като ветропоказатели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:48 / 21.05.2022
2788
Накъде сочат знаците в Пловдив? Няма много ясен отговор на този въпрос. На едно от най-оживените места в града - около мол "Пловдив Плаза", където има струпване на много търговски центрове и магазини и където трафикът от автомобили е изключително интензивен, някои от знаците сочат към близките градинки и зелените площи, забити в клоните на неокастрените дървета, видя Plovdiv24.bg.

В непосредствена близост е другият фрапантен случай, а именно - на пешеходната пътека пред централния вход на един от моловете в града. Там на един от пилоните има два поставени знака. Куриозното в случая е, че вторият е на нивото на глезените и не само, че не се вижда от шофьорите, ами и пешеходците могат да си ударят я колянната става, я да си зажулят прасеца.

В случая знакът, който е по-надолу, действа и като ветропоказател (видно на две от снимките), защото непрекъснато мени посоката си, или по-скоро, докато пешеходците чакат да преминат през пътеката, го въртят. 

Според законовите разпоредби: "Когато на една носеща конструкция се монтират няколко пътни знака един до друг, трябва да са от една група съгласно БДС 1517 и да са с еднаква височина".

Съгласно Наредба 18 за сигнализация на пътищата с пътни знаци - "В населени места и селищни образувания разстоянието от настилката на тротоара до най-ниско разположената точка на пътния знак или допълнителната табела, поставени отстрани на платното за движение, е не по-малко от 2,25 m и не повече от 3,30 m.

Plovdiv24.bg ще продължава да следи за нередности, с които да привлече вниманието и на гражданите, за да внимават и на представителите на местната власт, за да ги отстранят.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).