Живият компютър Илия Петров гостува с лекция в Пловдив

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 10.05.2019
2517
Днес от 18,00 ч. в планетариума на Регионалния природонаучен музей - Пловдив ще се проведе публична лекция на българския учен Илия Петров на тема "Новото смятане на 21 век". Лекцията е част от програмата за отбелязване на 24 май. Достъпът до събитието е свободен, припомняме, че залата е с капацитет 60 седящи и 40 правостоящи.

Илия Петров е известен у нас и по света като "живият компютър". Той работи от три десетилетия върху своя метод, с който въвежда нови принципи в аритметичните действия умножение и делене на числата. Автор е на няколко книги, част от които са издания на Съюза на учените в България. Получавал е награди от световните изложения на иновациите в България, Испания, Белгия, Швейцария, САЩ и Румъния. Изнесъл е над 5 000 лекции относно откритата от него бройната система от 1 до 9.

Ученият ще покаже как се умножават за секунди големи числа чрез кодирани програми. За разработките си Илия Петров е получил много отличия от световни изложения за иновации - получил е четири златни медала, един сребърен, един бронзов, две позлатени купи и една статуетка. Книгата му "Ново смятане на планетата Земя" е издадена в над 103 000 екземпляра.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Известен пловдивчанин стана баща за първи път
Пловдивчанин видя камера на КАТ в града и изригна: Не ви ли е сра...
Кола на абитуриент се запали в движение в Пловдив
Тя най-после идва в Пловдив!
Борислав Инчев: Пловдив не трябва да бъде възприеман като част от...
870 души не знаят дали ще се събудят утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).