Жители на кв. "Съдийски": Системно ни оставят без вода!

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
20:03 / 16.06.2020
3051
Жители на квартал "Съдийски" се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg, за да изкажат възмущението си от режима на водата, който е въведен в последно време в квартала.

По думите на гражданите, за една седмица водата е спирала 4 пъти заради авария. "В квартала има детска градина – заради липсата на вода родителите са принудени да носят вода и мокри кърпи до забавачката, за да може да се осигури горе-долу някаква хигиена.Господин Георги Стаменов обеща преди изборите да разреши проблема с честите аварии. Кога? До кога? Какво да правим ние,който плащаме високи данъци,защото сме район централен", попитаха нашите читатели.

Справка в сайта на ВиК-Пловдив показа, че днес се извършва ремонт на магистрален водопровод, който минава под бул. "Константин Величков" в квартала. Заради аварията водоподаването е нарушено в района между бул. "Константин Величков", бул. "Санкт Петербург", бул. "Менделеев" и ул. "Стадион". Очаква се дейностите да приключат до 16 часа днес.

Освен това днес се отстранява друга авария на магистрален водопровод, който се намира до зала "Колодрума".

В събота жителите на квартала са били без вода заради авария на улица "Дон".

Миналия четвъртък аварията е била на улица "Стадион" - вода в квартала също е нямало.

Главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов обясни за читателите на Plovdiv24.bg, че честите аварии се дължат на факта, че мрежата в квартала е много стара – над 50-годишна и етернитова.

"Ние не можем да предвидим нито кога ще възникне авария, нито превантивно да я предотвратим. Миналата седмица аварира много голям водопровод и трябваше да се изолира голяма част от квартала. Днес сме предприели действия да оправим двете аварии с едно спиране на водата, за да намалим неудобствата за гражданите. Нямаме средства да подновим тръбите - всичко зависи от община Пловдив, респективно от държавата", коментира инж. Гълъбов.

Той подчерта, че хората винаги са предупреждавани преди спиране на водата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).