Жители на "Капана" искат камери заради пиянските изцепки в района

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
16:04 / 20.06.2013
6139
Ще бъдат ли поставени камери за видеонаблюдение в квартал "Капана"? Това попита чрез Plovdiv24.bg наш редовен читател, припомняйки, че много често именно на това място, особено през уикендите, се случват неприятни инциденти заради заведенията наоколо. Ето какво казва той:

От няколко години живущите в кв. "Капана" се опитват да привлекат вниманието на полицията и общинското ръководство към тази точка от града (пл. "Капана" зад Халите). Това е място, около което са концентрирани няколко големи заведения. След полунощ (особено в почивните дни) е ад. Пияни клиенти на заведението безчинстват и се бият като малоумни. Живеещите в квартала преди време направиха подписка, която внесоха в районното кметство, имаше и среща между районната администрация, полицията, населението и собствениците на въпросните заведения. 

Беше поет ангажимент да се сложат камери, както и една патрулка да се дислоцира именно в тази точка поне в петък и събота вечерта. И познайте - нищо от това не се случи. На въпросните дати около 24 май, когато бяха абитуриентските балове, ВСЯКА нощ имаше побоища, крясъци, писъци, пиянски безчинства, вандализъм и какво ли още не.

Случилото се с таксиметровия шофьор беше не само предвидимо, но въпрос на време. Вина за него имат както полицията, така и общинската администрация, които се правят, че проблема не съществува. Днес беше Методи, утре ще е друго момче или момиче (защото - да, и момичетата вече участват в мелетата). Молете се това да не са Вашите деца, или самите вие, които просто сте излезли да се позабавлявате.

Репортер на сайта се свърза с кмета на район "Централен" Райна Петрова, която заяви. 

"Разработена е промяна в Наредбата, чиято дългосрочна цел е пред всички заведенията да има камери. Не сме забравили за проблема в "Капана" и в близките няколко дни ще запозная с него и кмета Иван Тотев. Ще работим в тази насока и мисля, че това ще даде резултати".

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).