Зелен празник събра малки и големи в пловдивски парк

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:31 / 13.10.2019
5785
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, кметът на града и областен координатор на партията Иван Тотев и кандидатът за кмет на район "Северен" Стоян Алексиев се включиха в засаждането на дръвчета в парк "Рибница“. Екологичната инициатива под надслов "Засаждаме бъдеще" събра много желаещи, които с ентусиазъм участваха в събитието. Близо 200 души посадиха 50 броя фиданки - чинари, липи, каталпи, кипариси и други видове.

"С гордост заставам пред вас, защото за 8 години посадихме над 15000 дървета, с което преобразихме зелената система на град Пловдив и това е видимо. Дърветата са като децата. Вече имаме едно ново поколение, което обгрижваме с много обич и се радваме на зеленината и по-чистия въздух. "Засаждаме бъдеще" обединява всички нас и е най-добрият начин да оставим нещо след себе си", каза кандидатът за кмет на район "Северен" Стоян Алексиев, който в продължение на осем години бе директор на общинското предприятие "Градини и паркове“.

"Днес всички говорят за екология. Гордея се, че виждам все повече хора, които не само говорят, но и реално работят за това Пловдив да има по-добра зелена система и да диша по-чист въздух. Ще продължим и ще допълваме Програмата за поддържане и развитие на зелената система. В града има подходящи места за изграждане на нови паркове. Поне по един във всеки район. Заедно с това ще работим усилено за поддържането на съществуващите зелени площи. Големите резерви са в междублоковите пространства", обърна се към присъстващите кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров.

От своя страна кметът на Пловдив Иван Тотев подчерта, че в момента се подготвя новият Общ устройствен план. Задължително изискване е в новия проект да има увеличаване на зелените площи и повече озеленяване. В момента се идентифицират общински парцели в целия град и се търсят възможности за създаване на повече зелени площи.

В събитието в парк "Рибница“ участваха още кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Лариса Кътова и Гошо Къчков, кметът на район "Източен" Николай Чунчуков, общинският съветник Ангел Ангелов и директорът на Областно пътно управление Пламен Райчев.

Кулминацията на събитието бе пускането на 50 зелени балона с хелий, които полетяха в небето като символ на дърветата, които са "белите дробове" на града.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).