Завърши проектът "Усети града"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 20.06.2017
2153
Успешно и при голям интерес премина проектът "Усети града - подготовка на водачи и реализиране на интерактивен маршрут", финансиран от Община Пловдив, Дирекция "Култура и културно наследство". Организатори са Асоциация за култура, етнология и антропология "Медиатор" с партньори Философско-исторически факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" и Национален център за рехабилитация на слепи - Пловдив.

Над 60 човека взеха участие в три отворени и безплатни интерактивни маршрута "Усети града" през този месец, последният от които беше на 18 юни 2017.

Водачи в тях бяха 16 младежи, предварително подготвени в тридневното Обучение за водачи в интерактивен маршрут "Усети града". Чрез умения за ориентация в градска среда те успяха да интерпретират културното наследство на Пловдив и по сетивен начин да го представят на зрящи и незрящи.

Интерактивните маршрути се преминават от най-малко двама души, един е в ролята на водач, а другият е воден със затворени очи. Водените могат да бъдат както зрящи, така и незрящи и да предизвикат сетивата си. С помощта на пътеводител водачът насочва и представя по сетивен начин културното наследство на Пловдив.

Участниците в проекта бяха наградени от организаторите със сертификати за успешно проведените маршрути и се предвижда съвместната им работа да продължи.

От сдружение "Медиатор" обмислят нови маршрути в Пловдив и други градове в страната. Следващата инициатива на екипа ще бъде във Варна - Европейска младежка столица 2017, където през септември ще се проведе Интерактивна работилница за културно наследство "Усети града".

За следващи организирани маршрути в Пловдив следете страницата на АКЕА "Медиатор" във facebook или сайта на Интерактивен маршрут "Усети града".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).